Polonezii de la Solaris vor livra 9 autobuze electrice la Sibiu

Solaris Bus & Coach a semnat un contract cu municipiul Sibiu pentru livrarea a 9 autobuze electrice Solaris Urbino 12.

Procedura de achiziție a fost organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar valoarea contractului se ridică la circa 23,48 milioane de lei + TVA.

În cadrul contractului, au mai fost achiziționate și trei stații de încărcare electrică rapidă și alte nouă stații de încărcare lentă.

Cele trei stații de încărcare rapidă de 300 KW fiecare vor permite fiecărui vehicul încărcarea completă într-un interval de timp cuprins între 2 și 10 minute, iar cele lente încărcarea într-un timp de până la 6 ore.

Termenul de livrare a vehiculelor este de maximum 23 de luni.

Cum arată un autobuz electric Solaris Urbino 12

Autobuzele electrice Solaris Urbino 12 sunt dotate cu motoare electrice de 160 KW.

Fiecare vehicul comandat are 12 m lungime, 2,55 m lățime și o înălțime de 3,48 m și poate transporta până la 82 de pasageri, incluzând 30 de persoane așezate.   

Autobuzele au aer condiționat și încălzire, un sistem audio-video de informare a călătorilor cu date despre orele estimate de călătorie, anunțarea stației sau alte informații privind traseul.

Totodată, călătorii vor beneficia și de acces la Wi-Fi și prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.

În prezent, peste 300 de vehicule Solaris sunt folosite în transportul în comun din orașele Craiova, Cluj-Napoca, Pitești, Brașov, Satu Mare, Galați, Baia Mare și Oradea, vehiculele electrice și hibrid fiind preponderente.

Alte 200 vehicule ecologice urmează să fie livrate în următoarele 12 luni către diferite municipalități din România.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...