Polonezii de la PESA vor livra peste 80 de trenuri electrice pentru CFR

Grupul polonez PESA a participat la două licitații în România. Prima este pentru achiziționarea a 20 de trenuri electrice EMU Inter-Regio /REIR/ cu o perioadă de mentenanţă de 15 ani și cu opțiunea de a suplimenta cantitatea cu încă 9 unități și 15 ani de mentenanţă.

Cea de-a doua licitație vizează livrarea în trei tranșe a 62 de trenuri electrice EMU Regio /RE-R/ cu o perioadă de mentenanţă de 15 ani și opțiunea de prelungire a mentenanţei cu ȋncă 15 ani.

Unitățile oferite de PESA sunt rame electrice compuse din 3 unități construite pe boghiuri separate, capabile să atingă viteze de până la 160 km/h, cu 192 de locuri în clasa I și a II-a.

În total, polonezii ar putea primi comenzi pentru furnizarea a 91 de trenuri electrice cu mentenanţă timp de 15 ani, iar valoarea totală a acestor contracte ar fi de aproximativ 4 miliarde de zloți.

Semnarea contractelor în ambele proceduri va avea loc în cursul acestui an, iar primele trenuri electrice ar trebui să fie livrate în România în termen de doi ani.

PESA nu este la prima relație comercială cu România, după ce a livrat 37 de tramvaie, aflate încă în circulație, la Cluj-Napoca, Iași și Craiova în perioada 2012 și 2023.

CITEȘTE ȘI: CFR demarează licitaţia pentru reconstrucția Pod CF Budila

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

4 din 10 angajați sunt nemulțumiți de salariu și jumătate cred că este ok

Un procent 39,4% dintre participanții la cel mai recent sondaj eJobs declară că nu sunt mulțumiți de salariul lor,...