Policolor – Orgachim estimează o creștere a cifrei de afaceri de 10% în 2012

.

Policolor – Orgachim, estimează pentru anul 2012 o creștere a cifrei de afaceri de până la 10%, comparativ cu anul trecut, când a înregistrat 88,5 milioane de euro. În România, Policolor estimează o creștere similară cu cea a grupului, bazându-se pe diversificarea portofoliului de produse, deschiderea de noi magazine și, desigur, pe continuarea strategiei de eficientizare la nivel de costuri.

 

”Vânzările acumulate în primul trimestru al acestui an sunt în aceeași direcție propusă la început de an, chiar dacă luna februarie ne-a dat emoții. Oricum, nu mai putem vorbi de creșteri artificiale ca în anii 2007-2008, astfel că un target de creștere cu 10% pare mult mai realist în acest moment, atât la nivelul companiei din România cât și al grupului. Sezonalitatea business-ului, incertitudinile economice locale, puterea de cumpărare scăzută și lipsa de investiții în proiecte mari de renovare ne fac să fim din ce în ce mai reținuți, motiv pentru care cred că, într-un scenariu optimist, piața va stagna la nivelul lui 2011”, a declarat Marius Văcăroiu, CEO Grup Policolor – Orgachim.

Planurile companiei pentru anul în curs se bazează pe investiții în departamentul de cercetare și dezvoltare, în training-uri pentru angajați, în echipamente de producție și soluții noi, dar și în extinderea numărului de magazine în cele mai mari orașe ale tării. Policolor este deja prezent în 7 locații din București, Iași, Constanța și Timișoara.

Focusul se va menține și pe consolidarea poziției unor produse reprezentative, precum SPOR, cel mai longeviv brand de vopsea de pe piața locală, dar și pe lansarea unor produse noi, care să deservească mai bine nevoile actuale ale consumatorilor. O atenție deosebită va fi acordată culorii, într-o piață în care 60% din clienți optează pentru vopsea lavabilă albă. Este parte din misiunea Policolor să ghideze și să încurajeze consumatorii sa prefere culoarea în decorarea locuinței, atât din rațiuni estetice, cât și legate de starea de spirit și afirmarea stilului personal în amenajare.

Policolor – Orgachim are un nou CEO de la începutul anului 2012, în persoana domnului Marius Văcăroiu, cu o experiență în companie de peste 16 ani. Anterior, acesta a ocupat poziția de Director IT, Grup Controller și Director al Policolor România, iar din ianuarie a preluat conducerea întregului grup.

Compania are în prezent aproximativ 200 de angajați în România și 800 la nivel de grup, dintre care 20% au vechime în cadrul companiei de 10, 20 și chiar 40 de ani.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...