„Ploaie” de distincții pentru Simona Halep, după ce a câștigat la Wimbledon

Simona Halep a învins-o extrem de clar, sâmbătă, pe Serena Williams şi a câştigat primul trofeu la Wimbledon din istorie. Într-un meci în care a dominat de la început la final, Halep a câştigat cu 6-2 6-2.

Este cel de-al doilea trofeu de Grand Slam din cariera lui Halep după cel de la Roland Garros din 2018.

Simona Halep ocupă locul patru în clasamentul WTA, după acest turneu. Tenismena este urmată în clasament de Ashleight Barty, Naomi Osaka și Karolina Pliskova.

Ion Țiriac și Ilie Năstase au așteptat-o la aeroport

„Mulţumesc foarte mult că aţi venit. Este o primire deosebită, una călduroasă, ca de fiecare dată. Aş vrea să îi mulţumesc familiei, tuturor antrenorilor mei, echipei mele – care e una foarte bună, cu nişte oameni deosebiţi. Bineînţeles, Federaţiei şi tuturor oamenilor care mă susţin”, a spus Halep, la sosirea pe aeroport.

Fosta lideră WTA a fost întâmpinată de Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis (FRT), după coborârea din avion, dar și de mai mulți oficiali români, printre care și ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, de președintele Comitetului Olimpic Român, Mihai Covaliu, dar și de Ilie Năstase. 

„Sunt persoane care au crezut in mine. Doamna Virginia Ruzici m-a ajutat încă de acum 10 ani. A crezut în mine de atunci şi a fost convinsă că pot ajunge în top. Domnul Cahill m-a ajutat să am încredere în mine şi să joc pe cele mai mari arene ale lumii. Domnului Ţiriac, care e prezent, îi mulţumesc de asemenea. Toate sfaturile date, uneori dure, m-au ajutat. M-a ajutat să câştig în faţa Serenei Williams prin ce mi-a spus”, a mai afirmat Simona Halep. 

Eveniment de prezentare a trofeului pe Arena Națională

Simona Halep va prezenta publicului din România trofeul cucerit sâmbătă la Wimbledon, în cadrul unui eveniment organizat pe Arena Națională, miercuri, 17 iulie, începând cu ora 19. Accesul publicului va fi gratuit.

Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, a spus „I-am transmis personal doamnei Primar General Gabriela Firea rugămintea ca Primăria să ne pună la dispoziție Arena Națională și logistica necesară organizării acestui eveniment și am găsit, la fel ca întotdeauna, înțelegerea necesară, drept pentru care îi adresez public mulțumirile Federației Române de Tenis. Sunt convins că iubitorii sportului din București și nu numai vor fi încântați să o felicite la scenă deschisă pe marea noastră campioană”.

„Dacă va fi nevoie să împart această bucurie cu oamenii, mă voi duce cu mare drag”, a declarat Simona Halep.

Noi premii și distincții pentru Simona

Victoria de la Wimbledon nu a rămas fără ecou, numeroase entități publice și private au anunțat că o vor recompensa pe Simona Halep.

Astfel, sponsorul tehnic al Simonei, Nike, o va premia cu 1 milion de euro pentru trofeul câştigat în echipamentul lor, iar Clubul Sportiv Universitar „Ştiinţa” din Constanţa și-a schimbat denumirea în Clubul Sportiv Universitar „Simona Halep”.

Și Președintele României, Klaus Iohannis, a decis acordarea celei mai înalte distincții a statului român, Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler.

În comunicatul Administrației Prezidențiale se arată că „Prin dăruirea, devotamentul și profesionalismul său, demonstrate atât pe terenul de tenis, cât și în afara sa, Simona Halep a promovat numele țării noastre în întreaga lume. Simona Halep este un model pentru tânăra generație, iar implicarea sa în popularizarea tenisului în rândul copiilor reprezintă un uriaș câștig pentru sportul românesc.”

Mai mult, Patriarhia Română acordă campioanei Simona Halep Ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române.

Cele două ceremonii de decorare vor avea la o dată care va fi comunicată ulterior și stabilită de comun acord.

- Publicitate -

Apple devine primul brand din lume evaluat la un trilion de dolari

Apple marchează un moment istoric, devenind primul brand din lume de un trilion de dolari, potrivit clasamentului celor mai...

Consumatorii cheltuiesc mai mult pentru servicii de streaming video

Cheltuielile medii lunare ale gospodăriilor cu platformele de streaming video la cerere au crescut cu aproape 30% față de...