Plățile digitale vor ajunge la 7 trilioane de dolari în 2023

Pandemia COVID-19 a accelerat trecerea de la numerar la plățile digitale, iar ca urmare băncile sunt nevoite să își modernizeze sistemele de plăți, potrivit unui nou raport Accenture.

Accenture estimează că aproape 420 miliarde de tranzacții în valoare de 7 trilioane dolari vor trece de la numerar la carduri și plăți digitale până în 2023 – și vor crește la 48 trilioane dolari până în 2030.

Trecerea rapidă la plăți digitale a pus presiune suplimentară pe bănci, trei sferturi (75%) dintre directorii instituțiilor financiare intervievați declarând că pandemia a urgentat planurile lor de modernizare a sistemelor de plăți.

Sondajul a constatat că trei sferturi (75%) dintre bănci consideră că modernizarea plăților este determinată de modificările și reglementările naționale ale infrastructurii de plăți, care includ îmbunătățirea sistemelor de plăți de la bancă la bancă, noile standarde industriale cu ISO20022 și Open Banking.

Trecerea la plăți digitale variază în funcție de piață

Utilizând Indicele Accenture de perturbare a plăților, care măsoară nivelurile actuale și viitoare de perturbare în industria plăților, raportul menționează că transformarea cea mai mare va fi în SUA, urmată îndeaproape de Marea Britanie, pe măsură ce consumatorii optează pentru noi modalități de plată, iar instituțiile financiare non-bancare profită de oportunitatea de a furniza servicii de plăți.

În China, portofelele digitale înlocuiesc rapid plățile în numerar – 76% din tranzacțiile din 2019 provin din portofele digitale, față de doar 12% în 2014 – întrucât consumatorii din China au fost obișnuiți să folosească aplicații mobile și coduri QR pentru a plăti la restaurante și magazine de mai mulți ani.

- Publicitate -

4 din 5 români au returnat cel puțin o dată ambalajele reciclabile SGR

Potrivit unui studiu Kantar, 4 din 5 români intervievați au returnat cel puțin o dată ambalaje SGR, reprezentând o...

Peste 75% din faza a doua a ansamblului Nusco City a fost vândută

Nusco City, cel mai mare proiect de regenerare urbană din Nordul Capitalei, a ajuns cu vânzările fazei a doua...