În 2022 iBanFirst a intermediat pentru clienții români plăți internaționale în valoare de 700 milioane euro, reprezentând o creștere de 300% față de 2021, primul an de operare pe piața locală.
În medie, 30 de noi companii românești își deschid conturi în fiecare lună, în special pentru servicii digitale de plăți internaționale și soluții de hedging.
Majoritatea companiilor realizează activități de import-export și activează în industria auto, agricultură, IT și telecomunicaţii, construcții și retail, iar tranzacțiile ajung de la câteva mii de euro la milioane de euro.
MAI MULTE | ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |
Pe parcursul anului 2022, pe fondul problemelor la nivel internațional, soluțiile de hedging pentru gestionarea riscului au înregistrat cea mai mare dinamică, având o creștere de 100% de la un trimestru la altul.
Principalii parteneri comerciali externi ai companiilor românești care utilizează iBanFirst sunt din Uniunea Europeană, China și Turcia.
În 2022 iBanFirst și-a continuat expansiunea europeană într-un ritm accelerat, ajungând la 13 birouri în 10 țări (Franța, Belgia, Olanda, Germania, România, Bulgaria, Ungaria, Italia, Spania și Marea Britanie).