Platformele de streaming video vor investi 230 miliarde dolari în conținut

Platformele de streaming au în plan investiții de 230 miliarde de dolari în conținut video în 2022, pentru a-și păstra clienții și a atrage alții noi, într-o piață tot mai concurențială.

Piața serviciilor de streaming video a crescut spectaculos, cu rate cuprinse între 12,4% și 34,5% în ultimii cinci ani, până la 58,3 miliarde dolari în 2021.

Până în 2025 se estimează să ajungă la o valoare de 81,3 miliarde dolari, conform unui raport PwC.

Pentru sectorul streamingului, pandemia COVID-19 a reprezentat un șoc în ceea ce privește cererea, iar cifrele sunt uluitoare.

Astfel, numărul de abonați Netflix, Amazon Prime Video și Hulu a crescut masiv. Chiar și platformele nou lansate (Disney+ și HBO Max) au adunat zeci de milioane de clienți noi.

Ce investiții vor realiza cele mai mari platforme de streaming

Netflix, liderul pieței de servicii de streaming cu 222 de milioane de abonați la finalul lui 2021, a anunțat investiții de peste 17 miliarde dolari pentru conținut video în 2022.

Investițiile vin în contextul în care organizația trebuie să înlocuiască sute de emisiuni și filme care vor fi scoase din platformă.

Și Amazon Prime Video (175 milioane de abonați), Disney+ (aproape 120 milioane de abonați) și Peacock (aproximativ 54 milioane de abonați) au anunțat creșterea investițiilor.

De asemenea, costul achiziției de conținut a crescut, iar mega dealurile au devenit obișnuință în lupta pentru clienți.

Netflix ar fi plătit 450 milioane de dolari în primăvara anului trecut pentru drepturile asupra filmelor „Knives Out 2” și „Knives Out 3”.

Peacock, în parteneriat cu Blumhouse și Morgan Creek, ar fi semnat un acord de peste 400 de milioane dolari pentru a achiziționa drepturile pentru o nouă franciză „The Exorcist”.

Exclusivitatea joacă, de asemenea, un rol major atunci când vine vorba de atragerea clienților pe platformele de streaming.

În ianuarie 2021, când „The Office” s-a mutat de la Netflix la Peacock, fanii serialului au ajutat platforma de streaming să obțină mai multe subscrieri din istorie.

O situație similară este și în cazul seriei Marvel, care a fost un motor uriaș de achiziții de clienți pentru Disney+, după ce s-a mutat de pe Neflix.

Streamingul video în România

Distanțarea socială și restricțiile de mobilitate au accelerat tranziția consumatorilor din România către consumul digital.

Astfel, piața serviciilor de streaming locală a înregistrat în 2020 cea mai mare creștere pe piața media și de divertisment, de 27,16%, la 29 milioane euro.

Estimările arată un avans de peste 22% în 2021 și 2022, până la un nivel de 43 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Apple, prima companie din istorie care depășește valoarea de 3 trilioane dolari

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...