Platforma online AutismON va acoperi toate nevoile copilului cu autism

Asociația Help Autism dezvoltă primul centru online din țară care acoperă toate nevoile specifice în procesul lor de atingere a potențialului de dezvoltare.

Platforma AutismON, care va fi funcțională din mai, este și o soluție profesionistă de customer service pentru ONG-uri cu centre de terapie sau pentru specialiștii care lucrează în cabinete individuale.

Până acum, investiția asociației în dezvoltarea platformei AutismON se ridică la aproximativ 23.000 euro.

Suma include serviciile tehnice de creare a platformei și resursele umane implicate strict în dezvoltarea acesteia.

Accesul în platforma online pentru specialiști – psihologi, terapeuți, kinetoterapeuți sau asistenți sociali, și organizațiile non-profit și centrele de intervenție terapeutică se va face pe bază de abonament.

Costul lunar pentru specialiști este între 9 și 45 euro în funcție de numărul de pacienți pe care îi au în grijă.

Abonamentul anual poate fi achiziționat cu discount de până la 15%.

Cum funcționează platforma

Platforma AutismON permite desfășurarea online a tuturor pașilor necesari într-un proces de terapie a copilului cu autism.

Mai mult, oferă acces și la resurse educaționale pentru procesul terapeutic, printr-o biblioteca digitală cu 150 de resurse și jocuri terapeutice, dar și webinarii cu instrumente de terapie.

AutismON deschide posibilitatea ca specialiștii și organizațiile de profil să poată face terapie cu orice copil cu tulburare de spectru autist (TSA) vorbitor de limba română, de oriunde din țară și chiar din lume.

În România, se estimează că trăiesc 30.000 de români cu autism. 40% dintre aceștia nu au acces la terapie datorită zonelor geografice în care trăiesc.

Statul are în evidențe doar 15.537 de persoane diagnosticate cu TSA încadrare în grad de handicap, din care 13.905 sunt copii.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...