Platforma Brio introduce testele de istorie pentru elevii din clasele V-XII

Trending

Brio lansează Testele de Istorie pentru elevii din clasele V-XII. Acestea respectă programa școlară și au fost dezvoltate folosind metoda de evaluare existentă în platformă.

Testele BRIO de Istorie sunt disponibile exclusiv online, iar subiectele sunt concepute pe baza programei școlare obligatorii aprobate de Ministerul Educației.

Mmetodologia de evaluare se bazează pe principiul IRT (Item Response Theory) care ajută la minimizarea trișării prin oferirea de seturi unice de întrebări pentru fiecare elev în parte.

IRT permite testarea adaptativă, astfel un test devine mai mult sau mai puțin dificil în funcție de performanța candidatului.

Un scor mic la un anumit capitol va ghida elevul și profesorul în aprofundarea acelor cunoștințe sau reluarea anumitor informații.

Testele sunt împărțite în capitole și vor sublinia punctele forte sau slabe ale fiecărui elev, nu doar constatarea nivelului la un anumit moment.

În urma evaluării, elevul va primi un raport în care sunt prezentate rezultatele sale: scorul total obținut în urma testării, descrieri ale nivelului de competență și cunoștințele specifice grupei de scor în care este plasat.

Raportul arată nivelul elevului testat în raport cu ceilalți copii din România care parcurg aceeași clasă ca el.

- Publicitate -

Ultimele

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a ajuns la 9%

Rata de adoptare a vehiculelor electrice în România a urcat vertiginos până la 9% în 2022, marcând o creștere...

Trebuie să citești