Platforma Brio introduce testele de istorie pentru elevii din clasele V-XII

Brio lansează Testele de Istorie pentru elevii din clasele V-XII. Acestea respectă programa școlară și au fost dezvoltate folosind metoda de evaluare existentă în platformă.

Testele BRIO de Istorie sunt disponibile exclusiv online, iar subiectele sunt concepute pe baza programei școlare obligatorii aprobate de Ministerul Educației.

Mmetodologia de evaluare se bazează pe principiul IRT (Item Response Theory) care ajută la minimizarea trișării prin oferirea de seturi unice de întrebări pentru fiecare elev în parte.

IRT permite testarea adaptativă, astfel un test devine mai mult sau mai puțin dificil în funcție de performanța candidatului.

Un scor mic la un anumit capitol va ghida elevul și profesorul în aprofundarea acelor cunoștințe sau reluarea anumitor informații.

Testele sunt împărțite în capitole și vor sublinia punctele forte sau slabe ale fiecărui elev, nu doar constatarea nivelului la un anumit moment.

În urma evaluării, elevul va primi un raport în care sunt prezentate rezultatele sale: scorul total obținut în urma testării, descrieri ale nivelului de competență și cunoștințele specifice grupei de scor în care este plasat.

Raportul arată nivelul elevului testat în raport cu ceilalți copii din România care parcurg aceeași clasă ca el.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...