Plata parcarii prin SMS este folosita din ce in ce mai des

sursa foto: puterea.ro

In anul 2011 s-au inregistrat peste 500.000 de plati prin SMS a parcarii in sistemul TPark operat de PICONET in Timisoara, Oradea si Satu Mare.

 

Peste 150.000 de persoane au preferat solutia de plata a parcarii prin SMS fata de metodele traditionale de incasare a banilor. Cresterea este de aproape 3 ori mai mare ca in anul precedent (2010).

 

Solutia de plata a parcarii prin SMS a fost introdusa in premiera in Romania de catre PICONET in anul 2006 in Timisoara, in paralel cu o solutie de validare telefonica pe baza de voucher pre platit. Din 2008 solutiile au fost extinse in Oradea, iar din 2011 se poate plati parcarea prin SMS in Satu Mare. In prezent metoda de plata a parcarii prin SMS este disponibila pentru utilizatorii retelelor de telefonie mobila Orange si Vodafone.

 

Pentru anul 2012 PICONET va extinde solutia de plata a parcarii prin SMS si in alte orase, incepand cu Resita in luna martie si va imbunatati aplicatia de control a parcarii. In prezent aplicatia de control functioneaza pe telefoane cu sistemul de operare Android sau care suporta tehnologia Java. Noua versiune a aplicatiei se bazeaza pe tehnologia OCR (optical character recognition) si va simplifica procesul de verificare.

 

“Estimam ca in 2012 va continua cresterea utilizarii solutiei de plata a parcarii prin SMS intr-un ritm asemanator cu 2011 si vom depasi pragul de un milion de tranzactii procesate” a declarat Dan Holotescu, administrator PICONET.

 

Sistemul TPark de plata a parcarii prin SMS presupune trimiterea unui mesaj SMS de catre sofer cu numarul de inmatriculare al autoturismului la un numar scurt. Astfel administratorul de parcare inregistreaza plata pentru perioada de timp si locatia parcarii asociata numarului scurt (o ora, 90 minute sau toata ziua) si poate verifica validitatea parcarii cu o aplicatie de smartphone.

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...