Plata cu cardul contactless va fi disponibilă în toate vehiculele STB

STB a inițiat procedura de achiziție a serviciului de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele din vehicule.

Aceste dispozitive se vor instala pe circa 1.000 de vehicule care nu sunt dotate cu astfel de echipamente (Mercedes EURO3, EURO 4, tramvaie si troleibuze).

Sistemul facilitează plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă aceștia nu dețin un card de transport.

De asemenea, plata se poate face direct cu telefonul mobil sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar.

Această facilitate este deja implementată pe autobuzele Mercedes Hibrid si Otokar care circulă prin București, având un feed-back pozitiv din partea călătorilor.

Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB a înregistrat o creștere de șase ori a valorii tranzacțiilor cu cardul în autobuze.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...