Piscina SwimSpa: Soluția Optimă Pentru Aqua Fitness și Hidromasaj pe Terasa Casei Tale

Piscina cu înot contracurent a devenit soluția modernă pentru a-ți antrena toate grupele de mușchi și a te distra totodată, în grădina casei tale. 

Piscina cu valuri artificiale creează o simulare realistă a valurilor mării și care oferă mediul necesar înotătorilor care doresc să se mențină în formă și să se antreneze în condiții similare cu cele ale mării veritabile. 

Piscina cu valuri artificiale: necesitate sau moft?

Piscina cu funcția de contracurent prezintă avantajul unor dimensiuni compacte care astfel o recomandă inclusiv pentru grădinile mici, spre deosebire de piscina obișnuită care necesită mai mult spațiu.

Cum funcționează piscina cu opțiunea contracurent? Aceasta este dotată cu motor generator de valuri. Intensitatea acestora poate fi ajustată în funcție de nevoile particulare. Piscina cu contracurent implică funcția de reglare a temperaturii, pentru a oferi posibilitatea utilizării inclusiv pe timpul iernii.

Acest tip de piscină este o investiție care merită până la ultimul bănuț, datorită multifuncționalității sale. Fie că vrei să înoți, să practici alte tipuri de activități fizice sau să te bucuri de hidromasaj, piscina cu valuri artificiale înglobează toate aceste beneficii.

Piscina cu valuri artificiale și impactul pe care îl are asupra sănătății tale psihice și fizice

Dacă ești înotător de performanță sau iubești să te bălăcești în valurile mării, atunci un astfel de articol este mai mult decât necesar. Dacă preferi activitățile fizice acasă în detrimentul sălilor de fitness, atunci piscina cu funcții de contracurent este răspunsul nevoilor tale.

Indiferent care e nivelul tău de experiență, înotul îți influențează sănătatea în numeroase feluri. De exemplu, înotul îți tonifiază musculatura, stimulează ritmul cardiac și te deconectează de stresul acumulat peste zi. 

Îți antrenezi toate grupele de mușchi

Înotul folosește toți mușchii corpului, indiferent de stilul în care alegi să te miști. Efortul fizic în apă solicită corpul să depună mai mult efort într-un timp mai scurt. De exemplu, caloriile pe care le pierzi în 30 de minute de înot echivalează cu arderile în urma antrenamentului de 45 de minute la sală.

Îți îmbunătățești starea generală de bine

Menținerea greutății corporale în perimetrele optime își conferă o stare generală de confort. La acest rezultat contribuie 30 de minute de înot de trei ori pe săptămână, un stil de viață echilibrat și o dietă sănătoasă.

Ține stresul la distanță

Stresul mai este denumit și boala secolului. Totodată, stresul este cauza mai multor boli cronice. Fie că ai un program de muncă obositor, condiții de muncă precare sau ești stresat din cauza vieții în general, cu toții ne căutăm un refugiu de relaxare. Practicarea înotului în mod regulat reduce nivelul stresului, anxietatea, depresia și îmbunătățește odihna.

Arzi mai multe calorii decât la sală

Înotul reprezintă o soluție foarte practică de pierdere a caloriilor, într-un ritm alert. Spre exemplu, înotul relaxat produce o ardere de până la 200 de calorii în doar 30 de minute. 

Dacă ai savurat o înghețată, oferă-ți o jumătate de oră de înot alert și vei vedea cum arzi caloriile mai repede decât în cursul unei sesiuni de jogging sau de plimbare pe bicicletă. 

Piscina cu valuri artificiale de la Fiona Spa oferă posibilitatea unor exerciții fizice suplimentare față de înot care te ajută la menținerea unui corp armonios și sănătos.

Te păzești eficient de bolile cronice

Bolile de inimă, diabetul și alte astfel de afecțiuni sunt cauzate în principiu de un stil stresant de viață și de sedentarism. 

Doar 30 de minute zilnice de înot reduc riscul infarctului sau a diabetului de tip 2.

Te menține activ

Greutatea corporală este susținută în proporție de 90% din apă. Dacă încă nu ți-ai revenit complet în urma unei boli sau dacă ai suferit o luxație la picior, înotul este modalitatea eficientă de a-ți menține tonusul.

Furnizează energie organismului

Nivelul scăzut de energie al oamenilor este adesea legat de stilul de viață sedentar, lipsa activității fizice care să pună sângele în mișcare și dieta alimentară haotică. 

Astfel, observăm cum unele persoane trecute de 50 de ani au energie și au un chef de viață uluitor. Secretul stă în a-ți antrena corpul și în a-l pune la activitate fizică minim de trei ori pe săptămână. Înotul crește nivelul de energie al organismului și rata metabolică.

Efortul fizic în piscină te menține curat

Poate problemele legate de transpirație te complexează și își scad avântul de a face sport. Totuși, exercițiul fizic este vital pentru o sănătate de fier și un corp dezvoltat armonios. 

Soluția în cazul tău este mișcarea în piscina cu valuri. Fie că preferi să înoți, fie că execuți alt tip de exerciții fizice, apa din jurul tău te răcorește constant și nu te vei simți niciodată transpirat.

Alternează activitățile de aqua gym sau aqua fitness cu un hidromasaj care te va face să te simți excepțional. În acest timp, copiii se pot bucura de o mini piscină pe tot timpul anului.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...