All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 31 mai | 2020

Pirelli, venituri cu 20% mai mici în primul trimestru al anului

Centrul comercial Shopping Park Mediaș, de lângă Kaufland, se extinde

Centrul comercial Shopping Park Mediaș își mărește suprafața comercială la peste 16.900 mp și va deveni cel mai mare retail park din...

Veniturile Pirelli din primul trimestru al anului 2020, de 1.05 miliarde euro, arată o scădere de 20% față de 31 martie 2019, datorită scăderii puternice a cererii.

Profitul net total a fost de 38,5 milioane de euro (101,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2019), iar fluxul de numerar net: -753,5 milioane de euro, în linie cu -712,9 milioane de euro în primul trimestru al anului 2019.

Impactul coronavirus asupra fabricilor Pirelli

- Publicitate -

În primul trimestru al anului 2020, sectorul anvelopelor a fost afectat în mod semnificativ de epidemia de coronavirus și de măsurile de blocare a activităților economice, lucru care a dus la scăderea consumului și a producției.

În primul trimestru, cererea de anvelope auto a înregistrat o scădere de 20% pentru anvelopele cu care sunt echipate mașinile noi (-22,7% scădere și în activitatea de producție auto), cât și înlocuirea anvelopelor pe mașinile vechi (-19,3% din cauza restricțiilor de mobilitate).

Scăderea cererii a atins în special segmentul Standard (-22% pentru anvelopele auto sub 17″) și, într-o măsură mai mică, New Premium (-11,6% pentru pneurile auto de peste 18″).

Pe parcursul primului trimestru, activitatea de producție în fabricile Pirelli a suferit întreruperi semnificative din cauza suspendării activităților din țările în care acest lucru a devenit necesar, atât pentru protejarea sănătății muncitorilor, cât și din cauza scăderii semnificative a cererii.

- Publicitate -

ULTIMELE