Pirelli, venituri cu 20% mai mici în primul trimestru al anului

Veniturile Pirelli din primul trimestru al anului 2020, de 1.05 miliarde euro, arată o scădere de 20% față de 31 martie 2019, datorită scăderii puternice a cererii.

Profitul net total a fost de 38,5 milioane de euro (101,4 milioane de euro în primul trimestru al anului 2019), iar fluxul de numerar net: -753,5 milioane de euro, în linie cu -712,9 milioane de euro în primul trimestru al anului 2019.

Impactul coronavirus asupra fabricilor Pirelli

În primul trimestru al anului 2020, sectorul anvelopelor a fost afectat în mod semnificativ de epidemia de coronavirus și de măsurile de blocare a activităților economice, lucru care a dus la scăderea consumului și a producției.

În primul trimestru, cererea de anvelope auto a înregistrat o scădere de 20% pentru anvelopele cu care sunt echipate mașinile noi (-22,7% scădere și în activitatea de producție auto), cât și înlocuirea anvelopelor pe mașinile vechi (-19,3% din cauza restricțiilor de mobilitate).

Scăderea cererii a atins în special segmentul Standard (-22% pentru anvelopele auto sub 17″) și, într-o măsură mai mică, New Premium (-11,6% pentru pneurile auto de peste 18″).

Pe parcursul primului trimestru, activitatea de producție în fabricile Pirelli a suferit întreruperi semnificative din cauza suspendării activităților din țările în care acest lucru a devenit necesar, atât pentru protejarea sănătății muncitorilor, cât și din cauza scăderii semnificative a cererii.

- Publicitate -

Ultimele

Clariant închide fabrica de bioetanol din comuna Podari, județul Dolj

Gigantul elvețian Clariant a luat decizia de a-și opri producția de bioetanol sunliquid la Podari, județul Dolj și de...