Pinacoteca Bucureştiului va funcţiona în clădirea din strada Lipscani 18-20

Clădirea situată pe Strada Lipscani la nr. 18-20 va fi transferată în administrarea Muzeului Municipiului Bucureşti, în vederea realizării Pinacotecii Capitalei.

Primarul Gabriela Firea a spus „Guvernul României a anunţat în mass-media că intenţionează să construiască o clădire care va fi amenajată ca Muzeu al Holocaustului, aşadar clădirea din Lipscani 18-20 va fi transferată la Muzeul Municipiului Bucureşti pentru amenajarea pinacotecii Capitalei. Avem foarte multe lucrări de artă care stau în condiţii improprii şi este momentul, chiar dacă nu s-a făcut nimic 30 de ani, măcar noi în acest moment să putem să reparăm aceste nedreptăţi.”

Pinacoteca Municipiului Bucureşti a fost constituită încă din anul 1933 prin importante donaţii în perioada interbelică (colecţiile Ioan Movilă, Filip Marin, Simu), donaţia Pompiliu Macovei din anul 1992, achiziţii şi transferuri.

Colecţia cuprinde 2.543 de lucrări de pictură românească şi europeană, 402 lucrări de sculptură, 87 de lucrări de artă decorativă şi 2.425 de lucrări de grafică.

Pentru amenajarea Pinacotecii, se are în vedere organizarea unei Galerii cu 6 secţiuni, dar şi a unui centru de cercetare, pe lângă zonele administrative necesare.

- Publicitate -

Ultimele

Piața investițiilor imobiliare s-a contractat cu 43%, până la un nivel de 181 milioane euro

Numărul proprietăților imobiliare tranzacționate în primul semestru a crescut cu 30% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, însă...