Pierderi de peste 600 milioane de lire pentru cluburile din Premier League

Cluburile din Premier League au pierdut 618 milioane de lire sterline în sezonul competițional 2019-2020, pe fondul pandemiei, arată o analiză The Sun.

Cifrele vin pe fondul unei perioade de trei luni în care campionatul a fost întrerupt, iar fanii au revenit în tribune abia din acest sezon.

17 cluburi au înregistrat pierderi în această perioadă. Excepție fac Aston Villa, Norwich și Sheffield United care au beneficiat de mai mulți bani din drepturile TV, după promovare.

Cei mai mulți bani i-a pierdut Manchester United (118 milioane de lire sterline). Urmează Tottenham care a pierdut 69 milioane de lire și Manchester City (-57 milioane de lire).

Nici cluburile londoneze nu au scăpat de pierderi: Arsenal (-52 milioane de lire), West Ham (- 51 milioane de lire), Chelsea (-40 milioane) și Crystal Palace (-13 milioane).

Cele mai mici pierderi au fost înregistrate de Everton (-2 milioane de lire sterline) și Burnley (-4 milioane de lire sterline).

Pandemia a „ras” veniturile și pentru cluburile din Liga 1

În România, majoritatea cluburilor de fotbal din Liga 1 au terminat anul 2020 cu pierderi financiare. Excepție fac Viitorul, CSU Craiova, FC Botoșani, Poli Iași și Chindia.

Mai mult, cluburile din Liga 1 au raportat venituri în scădere în 2020 comparativ cu anul 2019, pe fondul pandemiei de coronavirus.

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...