Picasso, licitat pentru a susține renovarea Muzeului de Artă Brașov

Două piese de grafică semnate de celebrul pictor Pablo Picasso vor fi scoase la licitație săptămâna viitoare pentru a susține renovarea Muzeului de Artă Brașov. 

„Nud albastru” și „Nud pe fotoliu”, creații din repertoriul lui Picasso, au un preț de pornire de doar 250 de euro. Licitația va avea loc online în data de 2 februarie.

Veniturile obținute vor fi utilizate pentru recondiționarea parchetul și zugrăvirea pereților din sălile în care se află expozițiile permanente. 

Pentru reabilitarea celor 6 săli de la etaj, Muzeul de Artă are nevoie de peste 10.000 de lei.

Lucrările de renovare ale clădirii au început încă de anul trecut, însă au fost amânate până la identificarea de noi fonduri pentru a continua.

Licitația de Artă Grafică a unui Important Colecționar Bucureștean adună, în premieră pentru piața românească de artă, nume mari ale artei europene – Monet, Dali, Magritte, Matisse, Klimt, Modigliani sau Chagall, alături de Basquait, Warhol, Lichtenstein sau Braque.

Evenimentul va avea loc pe platforma Artmark LIVE.

Până marți, 2 februarie, pentru piesele de grafică semnate de cei mai renumiți pictori ai lumii se pot depune oferte online și se pot viziona zilnic la Palatul Cesianu–Racoviță, în regim gratuit, în intervalul orar 10:00-20:00.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...