Piața recrutării de freelanceri din România va crește cu peste 40% în 2021

Pandemia de Covid-19 a transformat radical piaţa muncii și a accelerat dezvoltarea recrutării pentru joburi în sistem freelance.

De la izbucnirea pandemiei, tot mai mulți angajați români au început să ia în calcul posibilitatea de a deveni freelanceri și a lucra pe proiecte punctuale.

Aproximativ 21% dintre respondenții la un sondaj desfășurat de BestJobs spun că sunt tentați să facă trecerea de la un job full-time într-o singură companie la joburi în sistem freelancing.

În același timp, aproape 60% dintre angajați spun că au suficient timp și sunt interesați să preia proiecte de tip freelance în afara jobului actual pentru a-și suplimenta veniturile.

Domeniile în care aceștia ar fi interesați să lucreze în sistem freelance sunt IT (36%), marketing și servicii creative (29%), financiar (19%), transporturi (15%) și outsourcing (14%).

În 2019, circa 14% din totalul angajaţilor din economia locală erau liber-profesionişti, România situându-se pe primele locuri printre ţările membre ale UE la acest capitol.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.