Piața logistică și industrială a ajuns la aproape 6,2 milioane de metri pătrați

Anul 2022 s-a încheiat cu circa 830.000 metri pătrați de contracte de închiriere încheiate, în creștere semnificativă față de 675.000 metri pătrați în anul precedent, potrivit raportului Colliers.

București a scăzut și mai mult în ceea ce privește ponderea totală a închirierilor, la aproximativ 48% din total, față de circa 63% în anul precedent.

Aproape jumătate din totalul contractelor de închiriere a fost generat de diverse companii care vând produse de larg consum sau de marii retaileri/FMCG, la care se adaugă sectorul e-commerce.

Ratele de neocupare rămân la niveluri de o singură cifră și sunt relativ scăzute în unele subpiețe, cum ar fi București sau Cluj-Napoca, deși alte piețe par să aibă o problemă de supraofertă, cum ar fi Timișoara.

Nivelul chiriilor a ajuns până la 4,5 euro pe metru pătrat în București, în medie poate în jur de 4,3 euro pe metru pătrat, cu niveluri nu mult mai mici în comparație cu această valoare în alte părți ale țării.

Stocul total de spații industriale și logistice moderne din România a ajuns la aproape 6,2 milioane metri pătrați, în creștere cu 0,5 milioane de metri pătrați față de anul precedent.

Aproximativ jumătate din totalul livrărilor au fost făcute în apropierea capitalei, iar cei mai activi dezvoltatori rămân CTP, WDP, Global Vision și VGP.

CITEȘTE ȘI: P3 Logistic Parks a încheiat tranzacții pentru 58.637 mp în acest an

- Publicitate -

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...

Amenajarea unui apartament pentru închiriat: 4 sfaturi practice

Amenajarea unui apartament pentru închiriat poate fi un proces complex, de la optimizarea spațiului la crearea unei estetici plăcute...