Piața de sisteme de securitate rezidențiale a crescut la 220 milioane lei în 2021

Românii vor camere de supraveghere cu microfon și care oferă imagini color pe timpul nopții, la rezoluții tot mai mari

Piața locală de sisteme de securitate pentru segmentul rezidențial a urcat anul trecut la peste 220 milioane lei, cu aproape 50% mai mult față de finalul anului 2019, potrivit estimărilor Atu Tech.

Construcțiile noi, multe dintre ele presupunând și instalarea de sisteme de securitate, au susținut creșterea pieței locale de sisteme de securitate.

Totodată, revenirea românilor în țară pe timpul pandemiei a coincis cu investiții mai mari din partea acestora în zona de securitate.

Sistemele de supraveghere video se regăsesc tot mai mult în preferințele românilor, iar pe segmentul rezidențial, jumătate dintre sistemele de securitate achiziționate au inclus camere video.

Urmează, în preferințele acestora, sistemele de securitate all-in-one, care includ alarme, supraveghere video, detectoare de fum și de gaze, interfoane, automatizări, control acces etc.

Cât privește tehnologia integrată în aceste sisteme de securitate, românii caută soluții integrate, digitalizate, mai multe produse și sisteme de tip Smart Home.

De asemenea, camerele IP se bucură de o popularitate în creștere,, acestea având încorporate tehnologii de ultimă generație, combinate cu funcții smart, la care se adaugă ușurința în instalare.

CITEȘTE ȘI: Atu Tech investește 1 milion euro în gama de produse sub brandul propriu

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...