Piața de mâncare gătită şi băuturi a ajuns la 17 miliarde lei în 2020

Piața de mâncare gătită şi băuturi a ajuns anul trecut la 10,32 miliarde lei, în Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Este o scădere cu 29% faţă de anul 2019, arată studiul „National Foodservice Research”, realizat de Hospitality Culture Institute.

Mai mult, 47% din piaţa de mâncare gătită este generată de serviciile de livrare utilizate de 9 din 10 respondenţi din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară.

63% dintre cei care au comandat mâncare cel puţin o dată în ultimele şase luni au făcut-o pentru acasă și doar 17% la locul de muncă. În schimb, 40% dintre cei intervievaţi au declarat că bugetul pentru a mânca în oraş a scăzut în ultimul an.

Cele cinci oraşe reprezintă 60% din total piaţă, ceea ce înseamnă că industria ospitalităţii a avut o valoare de 17 miliarde lei în 2020, la nivel național.

- Publicitate -

Creștere timidă a tursimului local în primul trimestru al anului 2025

Sectorul turistic național a înregistrat o creștere timidă de 1% în primul trimestru al anului 2025, comparativ cu aceeași...

Primul restaurant asiatic WokFull din România se deschide la Suceava

Primul restaurant WokFull din România, un concept inovator de mâncare asiatică gătită integral la wok, promovat de chef Anca...