Piața de investiții imobiliare a crescut în prima jumătate a anului 2022

Prima jumătate a lui 2022 s-a încheiat cu investiții imobiliare în valoare de 336 milioane euro în România, cu aproximativ 13% peste nivelul din primul semestru al anului trecut, conform ultimului raport Colliers.

În condițiile în care o serie de tranzacții mari, aflate în diverse stadii, sunt încă în curs de derulare, anul s-ar putea încheia cu un volum total apropiat sau chiar mai mare de 1 miliard de euro.

Cea mai mare tranzacție din prima jumătate a anului a fost achiziționarea de către S IMMO a Portland Trust EXPO Business Park cu peste 110 milioane euro.

Aceasta este și cea de-a cincea tranzacție cu nouă cifre finalizată pe piața locală în cei doi ani și jumătate de la începutul pandemiei.

Printre alte tranzacții notabile se numără și achiziția METAV Business Park, un proiect mixt în interiorul orașului București, de către Alinso Group.

Urmează vânzarea Speedwell Record Park, un proiect de birouri din Cluj-Napoca, către AYA Properties Fund, pentru 35 de milioane de euro.

Birourile au rămas cea mai dinamică clasă de active, atrăgând tranzacții în valoare de 63% din volumul total în prima jumătate a anului 2022, iar retailul a generat aproximativ 16% din cifra de afaceri

Tranzacțiile din Industrie & Logistică au ajuns la 14% din total, în timp ce hotelurile, cu o contribuție mică și restul tranzacțiilor completează topul până la 100%.

CITEȘTE ȘI: Ce vor să facă și în ce vor investi românii

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...