Piața de încărcare a vehiculelor electrice va ajunge la 75,5 miliarde euro în 2035

Piața de încărcare a vehiculelor electrice va crește la 75,5 miliarde de euro în 2035, de la 4,5 miliarde de euro în 2021, reiese dintr-un PwC, în condițiile în care estimările arată că nouă din zece (93%) mașini vândute în 2035 vor fi electrice.

Raportul indică Norvegia ca fiind cea mai pregătită țară din acest punct de vedere. Din acest punct de vedere, Norvegia însumează peste 90.000 de puncte de încărcare.

Elveția se situează pe locul al doilea în indicele eReadiness, cu un nivel ridicat de cerere susținut de o infrastructură solidă pentru mașinile electrice. Marea Britanie prezintă un nivel bun al cererii din partea consumatorilor, susținut de infrastructura vehiculelor electrice.

Germania se situează la jumătatea clasamentului, cu performanțe relativ bune în ceea ce privește stimulentele guvernamentale și creșterea cererii clienților pentru vehiculele electrice.

Următoarea poziție revine Franței, cu un nivel mediu de infrastructură pentru vehicule electrice, dar care, împreună cu un nivel mai ridicat de stimulente, ar putea duce la o mai mare adoptare a vehiculelor electrice.

Spania și Italia au înregistrat cel mai mic scor, în principal din cauza lipsei de infrastructură.

CITEȘTE ȘI: 37 de noi trenuri electrice vor circula pe mai multe rute din România

- publicitate -