Piața de încărcare a vehiculelor electrice va ajunge la 75,5 miliarde euro în 2035

Piața de încărcare a vehiculelor electrice va crește la 75,5 miliarde de euro în 2035, de la 4,5 miliarde de euro în 2021, reiese dintr-un PwC, în condițiile în care estimările arată că nouă din zece (93%) mașini vândute în 2035 vor fi electrice.

Raportul indică Norvegia ca fiind cea mai pregătită țară din acest punct de vedere. Din acest punct de vedere, Norvegia însumează peste 90.000 de puncte de încărcare.

Elveția se situează pe locul al doilea în indicele eReadiness, cu un nivel ridicat de cerere susținut de o infrastructură solidă pentru mașinile electrice. Marea Britanie prezintă un nivel bun al cererii din partea consumatorilor, susținut de infrastructura vehiculelor electrice.

Germania se situează la jumătatea clasamentului, cu performanțe relativ bune în ceea ce privește stimulentele guvernamentale și creșterea cererii clienților pentru vehiculele electrice.

Următoarea poziție revine Franței, cu un nivel mediu de infrastructură pentru vehicule electrice, dar care, împreună cu un nivel mai ridicat de stimulente, ar putea duce la o mai mare adoptare a vehiculelor electrice.

Spania și Italia au înregistrat cel mai mic scor, în principal din cauza lipsei de infrastructură.

CITEȘTE ȘI: 37 de noi trenuri electrice vor circula pe mai multe rute din România

- Publicitate -

Românii au comandat cu livrare la locație peste 10.000 de burgeri pe zi în 2023

Cu o creștere de peste 15% față de 2022, burgerii rămân în topul preferințelor culinare comandate de români cu...

The first full autonomous PENNY store in the world is open in Bucharest

PENNY opened on May 29, 2024, in Bucharest, the first full autonomous store in its network, where articles are...