Piața de fuziuni și achiziții din România în 2021, la peste 4 miliarde euro

Piața de fuziuni și achiziții din România în 2021 a avut o valoare cumulată de 2,3 miliarde euro (doar tranzacții cu valoare comunicată).

Valoarea de piață estimată (inclusiv tranzacțiile cu valoare nedivulgată) ajunge, conform Deloitte, la 4-4,4 miliarde euro.

În total, anul trecut, au fost înregistrate 52 de tranzacții cu valoare comunicată și o valoarea medie a tranzacției de 27 milioane euro.

Cele mai importante tranzacții ale anului

Romgaz a ajuns la un acord pentru a achiziționa o participație de 50% în Neptun Deep, proiectul offshore de gaze naturale din Marea Neagră, de la ExxonMobil.

Valoarea comunicată a fost de 920 milioane euro, iar finalizarea tranzacției este așteptată in primul trimestru din 2022.

Novalpina Capital, cu sediul la Londra, a achiziționat MaxBet România, pentru o valoare estimată de 250 de milioane de euro.

Preluarea de către Glovo a operațiunilor Delivery Hero din regiunea Balcanilor, pentru o valoare comunicată de 170 milioane euro.

Fondul maghiar de capital privat Adventum a cumpărat Hermes Business Campus de la Atenor, printr-o tranzacție estimată la 150 milioane euro;

Preluarea de către Hidroelectrica a Crucea Wind Farm și a Steag Energie pentru o valoare comunicată de 130 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: Piața de fuziuni și achiziții din România a ajuns la 178 tranzacții în 2021

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...