All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

sâmbătă | 27 februarie | 2021

Piata de capital locală a crescut în ianuarie mai mult decât în tot anul 2020

Toti indicii bursieri ai BVB au inregistrat cresteri semnificative, care au depasit in luna ianuarie nivelul realizat pe intreg anul 2020.

Indicele BET-TR, care include si dividendele, a consemnat un avans de 5,1% in ianuarie comparativ cu aceeasi luna a anului trecut.

Mai mult, BET-TR a incheiat ultima sedinta de tranzactionare din luna ianuarie a acestui an la un nivel record de 17.350 de puncte, stabilind astfel un nou maxim istoric.

Activitatea investitionala la BVB a crescut luna trecuta cu 6,1% comparativ cu ianuarie 2020

Astfel, valoarea totala de tranzactionare inregistrata la nivelul tuturor tipurilor de instrumente financiare a ajuns la 1,08 miliarde lei (echivalentul a 221 milioane euro).

Din aceasta valoare, tranzactiile realizate pe segmentul de actiuni au reprezentat 783 milioane lei (160 milioane euro), in timp ce pe segmentul de instrumente cu venit fix tranzactiile au totalizat 235 milioane lei (48 milioane euro).

Restul tranzactiilor au fost realizate pe segmentul de produse structurate, unitati de fond, ETF.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare realizata in ianuarie cu toate tipurile de instrumente financiare a fost de 53,88 milioane lei (11,07 milioane euro), un plus de sase procente fata de prima luna a anului anterior.  

- PUBLICITATE -