Piața de capital din România a crescut cu 18 procente în ultimele 12 luni

Ultimele 12 luni au adus o crestere de 17,7% la nivelul indicelui BET-TR al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), care include si dividendele.

Astfel, in ultima sedinta de tranzactionare din februarie 2020 BET-TR se afla la un nivel de 14.599 de puncte, pentru ca la finalul lunii trecute sa ajunga la 17.179 puncte.

Aproape un sfert din ritmul total de crestere din ultimele 12 luni, de peste 4%, a fost realizat la nivelul indicelui BET-TR in ianuarie si februarie anul acesta. 

Valoarea totala a tranzactiilor cu toate tipurile de instrumente financiare a fost in crestere la finalul primelor doua luni ale acestui an comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Pe Piata Reglementata a BVB au fost realizate tranzactii totale de 2,25 miliarde lei, +16,4% fata de ianuarie-februarie 2020.

Pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare, valoarea cumulata a tranzactiilor a ajuns la 187 milioane lei in primele doua luni ale anului comparativ cu un nivel de 42 de milioane de lei in 2020, ceea ce inseamna o crestere de 343%.

De la inceputul acestui an, investitorii prezenti pe bursa romaneasca au tranzactionat instrumente financiare in valoare totala de 18,3 miliarde lei, echivalentul a 3,77 miliarde euro.

A fost cea mai mare valoare anuala inregistrata vreodata pe segmentul principal al bursei romanesti si a depasit cu aproape 25% recordul anterior consemnat in anul 2007.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...