Piața criptomonedelor depășește nivelul istoric de 3 trilioane dolari

Criptoactivele au atins pentru prima dată pragul de 3.000 miliarde dolari în ceea ce privește capitalizarea pieței, potrivit firmei de analiză CoinGecko.

Acest prag reprezintă cel mai înalt nivel din luna mai a acestui an, când piețele au însumat peste 2.600 miliarde dolari.

În continuare în fruntea spațiului cripto se află Bitcoin, care reprezintă aproximativ 42% din piață, urmat de ethereum, care reprezintă puțin peste 18%.

Cu toate acestea, au avut loc schimbări în partea inferioară a clasamentului, Solana fiind  criptoactivul cu cea mai mare creștere în ceea ce privește capitalizarea de piață.

SOL a depășit acum Cardano (ADA), devenind al patrulea cel mai mare criptoactiv din lume, după o creștere spectaculoasă în ultimele câteva luni. 

Criptomoneda a crescut cu 22% numai în ultima săptămână, deși, în ceea ce privește capitalizarea de piață, este încă eclipsată de BTC și ETH, avand doar 2,5% din piață.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...