Philip Morris International anunță proiectele finanțate prin PMI Impact

Philip Morris International Inc. a anunțat lista celor 32 de proiecte selectate în cadrul primei runde de finanțare din programul PMI IMPACT, o inițiativă globală în valoare de 100 milioane USD, având ca scop dezvoltarea și implementarea proiectelor dedicate combaterii traficului ilicit și infracțiunilor asociate acestuia.

Consiliul Experților PMI Impact a revizuit și selectat proiecte din peste 200 de propuneri primite de la organizații non-guvernamentale, entități private, precum și universități și instituții de cercetare din 42 de țări. Contribuțiile care vor fi alocate în această primă rundă sunt în valoare de aproximativ 28 milioane de dolari, iar proiectele vor fi derulate în 18 țări, printre care și România.

Soluțiile creative și acțiunile inovatoare propuse prin aceste proiecte selectate pot contribui semnificativ la progresul eforturilor globale împotriva comerțului ilegal și la reducerea consecințelor profunde ale criminalității asupra economiei, societății și securității globale”, a declarat Jürgen Storbeck, membru al Consiliului de Experți. “Felicităm candidații care au fost selectati pentru proiectele trimise și ne dorim să le vedem implementate cu succes.”

Proiectele selectate acoperă o gamă largă de activități atât la nivelul Uniunii Europene, dar și în țările vecine, în conformitate cu tema primei etape din program. Multe proiecte abordează nu numai comerțul ilegal cu țigarete, ci merg mai departe și ating legăturile dintre criminalitatea organizată, terorism, traficul online și offline și interdependența dintre diferitele forme de comerț ilegal.

Este impresionant să observăm o plajă atât de largă de viziuni noi în abordarea esenței acestei probleme complexe. Comerțul ilicit cu țigarete reprezintă doar o parte a unui fenomen infracțional în creștere și conștientizăm faptul că numai prin acțiunile coordonate ale numeroaselor instituții abilitate din domeniul public precum și ale entităților din mediul privat putem pune capăt acestor activități ilegale care afectează consumatorii și afacerile legale și permit ca infractorii să prospere”, a declarat Alvise Giustiniani, Vice-Președinte Strategie & Prevenție Anti-Illicit al PMI.

Proiectele vor fi finalizate în următorii doi ani, conform estimărilor reprezentanților companiei, și vor include:

  • Cercetări care explorează extinderea fenomenului comerțului ilegal și factorii care facilitează existența acestuia;
  • Soluții și echipamente tehnice pentru sprijinirea organelor de aplicare a legii;
  • Programe de creștere a capacității și eficienței agențiilor de aplicare a legii și a altor actori din piață;
  • Campanii de educare și conștientizare, precum și inițiative pentru o mai bună colaborare multi-sectorială.

O listă a proiectelor selectate este disponibilă pe site-ul PMI Impact: https://www.pmi-impact.com/.

PMI Impact va primi în perioada următoare propuneri de proiecte pentru a doua rundă de finanțare. Programul PMI Impact include trei runde de finanțare ce totalizează 100 de milioane de dolari.

- Publicitate -

Vrei să-ți achiziționezi o locuință modernă? Cum să finanțezi schimbările majore?

Achiziționarea unei locuințe moderne este un obiectiv important pentru mulți dintre noi, dar poate părea o provocare financiară semnificativă....

Piața criptomonedelor, scădere puternică a capitalizării totale în august

În august 2024, piața criptomonedelor a resimțit o scădere cu 13,1% a capitalizării bursiere totale, influențată de preocupările macroeconomice...