Pet Star Slobozia, creștere a cifrei de afaceri cu peste 35%

Pet Star Slobozia, cea mai mare fabrică de producție de preforme PET din regiunea balcanică, a realizat în primele opt luni ale anului o cifră de afaceri de 28,8 milioane euro, în creștere cu 35% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Câștigurile brute (EBITDA) au înregistrat o creștere de 26%, la 2,9 mil euro.

Creșterea afacerilor în primele opt luni a fost susținută de majorarea volumelor contractate de clienții din portofoliu, cu care deja există o colaborare de lungă durată, și de o creștere a complexității produselor realizate”, a declarat Mirela Drăgoi, președinte executiv PetStar.

Volumele de vânzări au atins o creștere de 18% față de aceeași perioadă a anului trecut, un număr de 684 de milioane de preforme fiind livrate în primele opt luni. Preformele pentru industria băuturilor răcoritoare, a apelor minerale precum și cele pentru industria berii au avut cele mai mari volume din vânzări. Din punct de vedere al complexității produselor realizate, aproximativ 9% dintre preforme au materiale speciale care oferă bariere înalte de protecție la oxidare.

Strategia Pet Star pentru următorii ani va urmări integrarea activității noastre în conceptele economiei circulare prin dezvoltarea ofertei de preforme PET având în componență și materiale reciclate”, a adăugat Mirela Drăgoi.

Pe lângă investițiile în dezvoltarea și diversificarea gamei de preforme din materiale reciclate, rPET, compania se va implica și în procesele de reciclare PET Bottle-to-Bottle cu tehnologii de top în tehnologia de reciclare plastic „food grade”.

Pet Star produce în prezent preforme rPET pentru flacoane PET de 0,3 L și 6,0 L cu utilizare în industriile care procesează lichide îmbuteliate. Tehnologia disponibilă în acest moment în industrie permite utilizarea unui procent de 30-40% de material reciclat pentru o preformă PET care păstrează aceleași standarde ridicate de calitate și fiabilitate ale unui flacon PET clasic.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...