Peste o treime din bucureșteni ar vrea să-și reamenajeze locuința

40% dintre bucureșteni iau în considerare transformarea întregii locuințe sau cel puțin a unei camere, ca urmare a pandemiei.

Potrivit analizei Arcady Studio, 59% dintre bucureșteni au trecut deja printr-o transformare a spațiului în care locuiesc, din 2020 până în prezent.

Dintre respondenții la studiu, 54% sunt proprietari ai unui apartament sau ai unei case, iar restul de 46% locuiesc fie în chirie, fie cu părinții sau rudele apropiate.

Provocările bucureștenilor legate de locuința proprie, în pandemie: spațiu insuficient și nevoia de zone cu funcțiuni noi

Cea mai des menționată provocare legată de locuințele lor, în contextul pandemiei, se numără necesitatea de a avea mai mult spațiu (41%).

Urmează dorința de a avea spații cu funcțiuni noi (cum ar fi o zonă pentru work from home, un balcon sau o zonă exterioară amenajată – 34%).

Mai puțin menționate au fost dorința de a locui mai aproape de natură (11%), respectiv sentimentul de singurătate (5%).

Defectele locuințelor personale au devenit mai vizibile în pandemie

56% dintre cei chestionați au precizat faptul că au început să observe mai multe defecte în locuințele proprii, ca urmare a timpului petrecut acasă.

Fie că este vorba despre crăpături ale pereților, zgârieturi ale parchetului sau defecte de orice fel ale finisajelor, acestea au devenit mai evidente în perioada pandemiei.

42% dintre bucureșteni iau în calcul să apeleze la un arhitect de interior la următoarea amenajare

Percepția generală este că cei mai mulți dintre respondenți s-ar putea descurca singuri atunci când vine vorba despre amenajarea propriilor locuințe.

Totuși, 42% dintre cei chestionați declară că ar apela la un arhitect de interior pentru o amenajare următoare.

De asemenea, majoritatea afirmă că și-ar transforma și mai puternic spațiile pe care le locuiesc, dacă ar avea bugete mai mari la dispoziție.

- Publicitate -

Ultimele

Piața jucăriilor din România, nivel record de peste 1,7 miliarde lei în 2022

Cifra de afaceri a pieței de jucării din România (producție & comerț) a crescut cu 14% față de 2020...