Peste jumătate dintre românii din diaspora trimit bani familiei de Paște

57% dintre utilizatorii români aflați în străinătate efectuează în această lună transferuri de bani către România prin TransferGo.

În primul trimestru al anului, numărul transferurilor către România a crescut cu peste 70% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Restricțiile și limitările de călătorie în vigoare la acest moment și cauzate de contextul sanitar internațional, contribuie la numărul mare de transferuri către țară.

Un studiu recent al TransferGo, relevă că motivul principal pentru care românii trimit bani în mod regulat este acela de a își susține familia și rudele rămase în țară.

Pe lângă acesta, un motiv important pentru 25% dintre români este cel de a economisi într-un cont din România, în perspectiva asigurării unui trai decent la întoarcerea în țară.

10% dintre români au declarat că fac transferuri pentru a își achita datoriile pe care le au la bănci în țară și a își asigura astfel un viitor cu mai puține griji.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...