Peste jumătate dintre români vor pleca în vacanță în afara țării anul acesta

Aproximativ 36% dintre români intenționează să meargă cel puțin o dată în vacanță în acest an, în timp ce o proporție mai mare (42%) își propun să meargă în vacanță de două-trei ori anul acesta

Respondenții români ai unui studiu Visa sunt destul de dornici să călătorească în străinătate, peste 50% dintre aceștia plănuind astfel de călătorii în 2022.

Românii manifestă un apetit mult mai mare pentru vacanțe în acest an în comparație cu polonezii, cehii și bulgarii (40%, 41% și respectiv 42%). Doar slovenii au înregistrat un scor mai mare (62%).

Un alt motiv pentru a călători în străinătate sunt excursiile scurte de weekend, acest tip de călătorie fiind indicat de peste 34% dintre respondenții din România, față de 25% dintre cehi și polonezi.

Slovenii și croații arată un apetit mai mare pentru excursiile scurte de weekend în acest an – 44% și respectiv 41% dintre respondenți.

Pe de altă parte, românii au manifestat o preferință mai scăzută pentru deplasările scurte pentru cumpărături în țările vecine, mai puțin de 15% dintre respondenți fiind dispuși să călătorească în străinătate pentru a face cumpărături.

Aproape o jumătate dintre români vor merge în 2-3 vacanțe anul acesta

Aproximativ 36% dintre români intenționează să meargă cel puțin o dată în vacanță în acest an, în timp ce o proporție mai mare (42%) își propun să meargă în vacanță de două-trei ori anul acesta.

Procentul celor care intenționează să plece o dată în vacanță este mai mic comparativ cu polonezii (52%), maghiarii (50%), cehii (aproape 50%) și slovacii (peste 47%).

Totuși, ponderea românilor care intenționează să meargă în vacanță de două-trei ori în acest an este cea mai mare dintre cetățenii chestionați, cu excepția croaților (45%).

Principalele destinații de vacanță pentru români în 2022 sunt Grecia (aproape 42%), Italia (peste 34%), urmate de Franța, Spania și Turcia (25%, 24% și respectiv 21%).

Destinații preferate pentru city break-uri

Cele mai populare destinații pentru călătoriile de weekend pentru români sunt Roma (peste 27%), Paris (peste 24%), Londra (peste 22%) și Madrid (aproape 21%).

Aproape jumătate dintre români (49%) doresc să meargă în 2 sau 3 city break-uri anul acesta, iar peste 20% plănuiesc să meargă cel puțin într-un city break.

Totuși, mai puțin de 10% dintre români vor călători din motive profesionale, aproape o treime (32%) plănuiesc să facă 2 sau 3 călătorii de afaceri în acest an, iar un sfert (24%) apreciază că vor face o singură călătorie de afaceri în 2022.

CITEȘTE ȘI: Ryanair a îmbunătățit motorul de căutare de pe site-ul propriu

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...