Peste 70% din antreprenorii locali își verifică partenerii de afaceri la 6 luni

Peste 70% din antreprenorii locali își verifică partenerii de business la 6 luni sau chiar mai rar de atât, arată un studiu KeysFin

Mai mult, atunci când o fac, cei mai mulți nu cunosc care sunt informațiile cheie prin care pot identifica din timp potențialele probleme.

Aceștia iau în considerare datele disponibile online, fără o analiză amănunțită, limitându-se de cele mai multe ori la o simplă căutare pe Google și la informații de bază.

Antreprenorii români sunt mai atenți ca înainte de pandemie

Criza fluxurilor de numerar generată de pandemia COVID-19 i-a determinat pe tot mai mulți dintre antreprenori să acorde o atenție mai mare comportamentului financiar al clienților și furnizorilor.

Astfel, dacă la începutul pandemiei putini antreprenori români făceau astfel de verificări, acum au devenit mai prudenți.

Un procent de 50% dintre aceștia verifică incidentele de plată, procesele sau statusul privind insolvența ale clienților lor, măcar o dată la 2 luni.

Antreprenorii la început de drum sunt cei mai afectați de lipsa informațiilor

Aproximativ 763.000 de companii nefinanciare și-au raportat rezultatele financiare la 2019, dintre care 704.000 erau microîntreprinderi.

Chiar dacă numărul microîntreprinderilor nefinanciare a crescut față de 2018 când existau 676.000, ponderea acestora în total s-a menținut la 92%.

Aproape 25% dintre acestea (189.000) au avut cifra de afaceri din 2019 egală cu zero.

Microîntreprinderile reprezintă categoria de companii care înregistrează cele mai multe plăți restante, însumând 43% din total.

Companiile mari și cele mici au avut fiecare câte 20% din total iar companiile medii au înregistrat doar 17% din totalul plăților restante în 2019.

Keysfinder, aplicația care oferă informații complete despre firme

Aplicația KeysFinder oferă accesul rapid la informații cheie precum o serie de indicatori de solvabilitate, lichiditate, profitabilitate sau detalii despre proceduri de insolvență și dosare în justiție.

Utilizatorii pot seta alerte pentru a identifica dosarele și procedurile de insolvență în timp util, pentru a primi notificări referitoare la incidentele de plată, datoriile către ANAF sau modificările de status ale partenerilor.

KeysFinder pune la dispoziție informații din surse multiple, centralizând date despre companiile locale disponibile în sursele de date publice.

- publicitate -