Peste 70.000 mp de spații industriale închiriate în Timișoara

Piata industriala din Timisoara a inregistrat un an excelent in 2016, cu un volum de tranzactii majore de inchiriere in suprafata de 72.000 m2, in crestere cu 36% fata de anul precedent.

Este al doilea cel mai ridicat nivel anual dupa recordul inregistrat in 2014 cand 90.000 m2 au fost inchiriati.

„Zona Timisoara continua sa fie una dintre principalele destinatii pentru investitiile straine din domeniul productiei si a spatiilor logistice. Zona beneficiaza de o infrastructura imbunatatita si conexiune la reteaua de autostrazi catre Europa de Vest, traditie in domeniul industrial si forta de munca calificata, respectiv parcuri industriale dezvoltate la standarde moderne.” spune Felicia Vasiu, directorul regional al ACTIV Property Services.

Cererea a crescut in ultimii ani atat din partea operatorilor logistici, cat si a companiilor de productie. Timisoara continua sa fie a doua piata industriala ca marime din Romania, dupa Bucuresti, inregistrand un volum de inchirieri de 215.000 m2 spatii industriale in ultimii 3 ani. Tranzactii majore au fost realizate de companii precum Continental Tyres, Ursus, Quehenberger, TT Electronics, Elster Rometrics, DB Schenker, Valeo etc.

Stocul industrial modern din zona Timisoara a crescut pana la un volum de aproximativ 850.000 m2, din care spatiile destinate inchirierii insumeaza 470.000 m2. Noi spatii sunt asteptate sa fie dezvoltate in urmatorii ani, atat ca extinderi ale parcurilor actuale, cat si prin lansarea unor noi proiecte pentru care terenurile au fost deja achizitionate.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...