Peste 70.000 de joburi noi pe eJobs în ultimele trei luni ale anului trecut

Peste 70.000 de joburi noi au fost postate în primele trei luni ale anului pe eJobs.ro, la fel ca în aceeași perioadă a anului trecut.

Aplicările candidaților au crescut cu 70% față de primele trei luni din 2020, respectiv de la 2,7 milioane la aproape 4 milioane, cu o medie lunară de aproximativ 1.3 milioane de aplicări.

Domeniile în care este, în prezent, cea mai mare nevoie de candidați sunt retail, prestări servicii, IT, telecom, call center /BPO, industria alimentară sau producție.

Orașele cu cele mai multe oportunități pentru cei care vor să se angajeze sunt București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași.

În ceea ce privește aplicările, este de așteptat a ritmul lunar să nu scadă sub pragul de 1,3 milioane de aplicări.

Cele mai multe CV-uri sunt primite pentru joburile din vânzări, relații clienți / call center, administrativ / logistică, marketing, e-Commerce, bănci sau IT.

Candidații care aplică cel mai mult sunt din categoria de vârstă 25-35 de ani, cu un nivel mediu de experiență.

Primul trimestru al anului continuă, de asemenea, două tendințe importante începute în 2020.

Este vorba despre interesul crescut al candidaților pentru joburile full-time din cadrul companiilor mari, multinaționale, precum și un avânt al tinerilor de a începe primul job înainte de terminarea studiilor.

Totodată, joburile din străinătate rămân ca opțiune secundară pentru toate categoriile de vârstă și nivelurile de experiență.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.