Peste 500 milioane de abonamente 5G până la sfârșitul anului 2021

Estimările arată că zilnic sunt încheiate 1 milion de astfel de abonamente noi

Ericsson anticipează că numărul abonamentelor mobile 5G va depăși 580 milioane până la sfârșitul anului 2021. Estimările arată că zilnic sunt încheiate 1 milion de astfel de abonamente noi.

Astfel, 5G devine generația de tehnologie mobilă cu cel mai rapid ritm de adopție din toate timpurile. Se anticipează că tehnologia 5G va depăși pragul de un miliard de abonamente cu doi ani mai repede decât tehnologia 4G LTE la momentul ei.

Până la finalul anului 2026 este de așteptat să existe 3,5 miliarde abonamente 5G, cu o acoperire a zonelor populate de 60%.

Ritmul de adopție al 5G variază foarte mult în funcție de regiune

Europa are un start mai lent și rămâne cu mult în spatele piețelor din China, SUA, Coreea, Japonia și al statelor arabe, Arabia Saudită, Kuweit, EAU, Qatar, Bahrain, Oman.

În viitor, piețele din nord-estul Asiei ar urma să înregistreze aproximativ 1,4 miliarde abonamente 5G până în 2026 (având cea mai mare pondere din total).

Piețele din America de Nord și din Orientul Apropiat ar urma să înregistreze cea mai mare rată de adopție a abonamentelor 5G, acestea însemnând 84% și respectiv 73% din toate abonamentele mobile din zonele respective.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...