Peste 400 de poziții de internship deschise în ultima lună pe BestJobs

Din ce în ce mai multe companii deschid poziții pentru stagiari în această perioadă, cele mai multe în HR, contabilitate, vânzări, IT și inginerie.

Pe platforma de recrutare BestJobs mai sunt disponibile, de asemenea, poziții în marketing și producție, alături de programe de internship 360.

Pentru studenți, internship-ul reprezintă o oportunitate de a adăuga experiență la CV, de a se familiariza cu domeniul în care și-au făcut studiile și de a observa dinamica activității în cadrul unei companii.

Numai în ultima lună, nivelul aplicărilor au fost de 10 la 1. Mai exact, 10 candidați se bat, în medie, pentru fiecare poziție de internship deschisă.

Companiile care au creat cea mai mare competiție între candidați au fost Unicredit (București), Enel (București și Timișoara), PayU (București), Thales Systems (București) și Yazaki (Timișoara).

Orașele în care studenții au avut parte de cele mai multe oportunități de înrolare într-un program de internship au fost București, Timișoara, Constanța, Arad și Iași.

Poziții disponibile sunt și în localități precum Gearmata, Vălenii de Munte, Urlați, Agigea și Vatra Dornei.

Majoritatea programelor de internship disponibile au câte 2 sau 3 poziții deschise, iar 10% dintre ele oferă peste 20 de locuri în companie.

Unele programe de internship au avut și anumite criterii de selecție, cum ar fi cunoașterea unei limbi străine, cele mai căutate fiind engleza, franceza, germana și italiana.

- Publicitate -

Piața hotelieră din București a continuat să recupereze scăderile din pandemie

Rata de ocupare a hotelurilor din București a crescut anul trecut la 66% comparativ cu 61% în 2022, însă...

București vs Ilfov. Cum a evoluat piața imobiliară din cele două zone

Tranzacțiile rezidențiale din județul Ilfov au crescut cu 6% în 2023, comparativ cu anul precedent, în vreme ce, în...