Peste 40.000 de noi locuri de muncă, postate pe BestJobs în luna martie

Luna martie a adus un nou record al numărului de oferte postate pe BestJobs, fiind depășit pragul de 40.000 de poziții deschise.

Oferta de joburi de luna trecută a depășit toate datele înregistrate de când a apărut criza sanitară în România. Statisticile primului trimestru din 2022 indică faptul că oferta de joburi a crescut cu aproape 50% față de același trimestru al anului trecut.

În plus, joburile remote și hibrid câștigă teren în oferta companiilor și înregistrează o pondere tot mai mare în raport cu volumul total de joburi.

Astfel, numai în luna martie, 10% din totalul joburilor publicate pe BestJobs au fost remote, în timp ce alte 14% permit un mod de lucru flexibil, cu împărțirea activității între casă și birou.

Modul de lucru hibrid se conturează tot mai clar în tendințele actuale de muncă, întrucât numărul de joburi parțial remote s-a triplat în ultimele 6 luni, în timp ce ofertele remote au avut o creștere de 10% comparativ cu începutul anului.

Creșterea de activitate din luna martie se observă și de partea candidaților, care explorează cu mai mult interes noile joburi apărute pe piața muncii.

S-au înregistrat în platformă cu 14% mai multe aplicări la ofertele de joburi față de luna anterioară. Cel mai mare interes din partea candidaților s-a înregistrat în Vânzări, cu peste 89.000 de aplicări.

Topul județelor cu cel mai mare volum de aplicări este dominat de București și Ilfov, cu aproximativ 232.500 de aplicări, urmat de Timiș, cu aproape 59.500 de aplicări și de Cluj (38.000 de aplicări).

CITEȘTE ȘI: BestJobs a lansat CV-ul video

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...