Peste 2,3 milioane de minute au fost transcrise cu tehnologia Vatis Tech

Tehnologia de recunoaștere vocală bazată pe inteligență artificială dezvoltată de startup-ul românesc Vatis Tech pentru limba română depășește 2,3 milioane de minute transcrise.

În fiecare lună, prin tehnologia românească sunt procesate aproximativ 400.000 de minute și peste 125.000 de fișiere. O oră de conținut audio sau video este transcrisă automat și rapid în mai puțin de 10 minute.

Raportul de acuratețe al Vatis Tech pe limba română este de 94,41% pe domeniul medical în timp ce la Google sau Microsoft este între 62,61% și 76,45%.

Pe domeniul juridic Vatis obține un procent de acuratețe de 90,65% în timp ce Google și Microsoft obțin între 55,47% și 81,13%. Pe înregistrări audio de tip apel telefonic, Vatis Tech ajunge la 95,00% acuratețe în timp ce Google și Microsoft obțin între 70,43% și 83,89% acuratețe.

Vatis este o companie fondată de Adrian Ispas, Alexandru Topală și Emanuel Nazare în anul 2020. Compania a beneficiat în septembrie 2021 de o rundă de finanțare de tip pre-seed, în valoare de 200.000 de euro, din partea mai multor investitori.

Lucrează deja cu tehnologia Vatis Tech companii precum mediaTrust, Unicredit, Agerpress, Radio România sau Gândul.

Pentru a folosi tehnologia, un utilizator trebuie să-și facă un cont online pe și să încarce fișierele audio sau video pe care le dorește transcrise. Perioada de testare gratuită include 10 de ore de conținut audio sau video.

Ulterior, serviciul de transcriere se poate achiziționa pe baza unui abonament, începând de la prețul de 3 euro/oră de conținut și ajungând la 0,7 euro/oră pentru volume mari.

CITEȘTE ȘI: Loginro, platforma care atrage specialiștii IT români plecați în străinătate

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...