Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la începutul anului pe eJobs

Angajatorii români au scos în piață peste 20.000 de noi locuri de muncă în doar trei săptămâni lucrătoare, numărul de locuri de muncă apropiindu-se de cel înregistrat în luna ianuarie a anului trecut.

Cele mai multe oportunități au venit din partea angajatorilor din retail – peste 4.300 de locuri de muncă au fost postate în luna ianuarie.

Prestări servicii a fost al doilea cel mai activ domeniu, din acest punct de vedere, fiind urmat de IT / Telecom, call-center / BPO, industria alimentară, producție și construcții.

Mai mult de jumătate din locurile de muncă sunt în București-Ilfov

Peste jumătate din joburile noi se adresează candidaților din București și din Ilfov. Următoarele orașe, în ordinea numărului de opțiuni deschise candidaților, sunt Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov, Ploiești, Iași și Constanța.

Angajatorii din străinătate continuă să caute candidați români, cu toate că interesul acestora față de ideea de a pleca din țară este în continuare scăzut.

Din studiul de piață realizat recent în rândul candidaților, pare că acest lucru nu se va schimba prea curând. Pentru 2021 am văzut cele mai mici procente alocate intenției de a pleca la muncă în străinătate sau de a-și deschide propriul business, spune CEO-ul eJobs, Bogdan Badea.

În ceea ce privește comportamentul de aplicare al candidaților, în luna ianuarie, cel mai activ a fost segmentul entry level, urmat de mid-level (2-5 ani de experiență) și de senior level (peste 5 ani de experiență).

Au fost aproape 127.000 de candidați în luna ianuarie care, cumulat, au avut peste 1,2 milioane de aplicări.

Comparativ, pentru aceeași perioadă a anului trecut, au aplicat 106.000 de candidați pe eJobs.ro.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...