Peste 2 milioane de plăți contactless înregistrate în transportul public luna trecută

Aproape 2 milioane de plăți digitale s-au înregistrat în transportul public, în martie 2021, prin intermediul soluției de plată cashless BCR.

Conform Visa, aceste cifre plasează România pe locul trei în Europa, după Marea Britanie și Polonia, la plățile digitale în domeniul transportului public.

Soluția de plată contactless a fost introdusă de BCR în Sibiu, Arad, Oradea, Baia Mare, Timișoara, Iași, Reșița, Râmnicu Vâlcea, Pitești, Buzău, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Sighișoara, București și Botoșani.

În martie 2020, BCR a pus în funcțiune, în parteneriat cu Metrorex, un sistem similar în toate stațiile de metrou din București.

Acesta permite plata cu orice card bancar contactless la toate porțile de acces.

Totodată, la STB se lucrează în prezent la extinderea soluției pe tot parcul de vehicule, fiind disponibilă, în prezent, pe 760 mijloace de transport (autobuze Ottokar, Mercedes Hibryd, liniile de tramvai 41,1 și 10).

Extinderea soluției pe tot parcul de vehicule al STB se va realiza odată cu înlocuirea vechilor validatoare. 

De altfel, aceasta este și prima soluție din România, implementată în aprilie 2020, care folosește validatoare contactless de ultimă generație.

Validatoarele permit atât a cardurilor contactless de transport tip Mifare, cât și a cardurilor bancare MasterCard și Visa.

- publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.