Peste 18.000 mp de spații tip coworking livrate anul trecut

Din această suprafață, peste 11.000 mp de spații tip coworking și birouri servisate au fost deschise în București

Potrivit unei analize Crosspoint, 21 noi centre de coworking și birouri servisate au fost deschise în România în perioada post-pandemică. În total, 18.129 mp au fost adăugați pieței de birouri flexibile în 2022.

În plus, trei hub-uri de coworking din București, Brașov și Oradea au fost redeschise după ce în 2020 își încetaseră activitatea.

București găzduiește cele mai multe birouri flexibile din țară, dar și cele mai mari, cu o medie de 1.260 mp, fiind urmat de Cluj-Napoca și Iași, unde birourile au în medie 879 mp, respectiv 529 mp.

Hub-urile de coworking au rămas cele mai răspândite, însă, în medie, acestea ocupă suprafețe mai mici decât birourile servisate – 470 mp pentru coworking versus 1.708 mp pentru un birou servisat.

Potrivit unui raport DeskMag, numărul centrelor coworking care au înregistrat profit la nivel global a scăzut considerabil, operatorii de dimensiuni medii (cei care dețin 2-4 locații) fiind cel mai puțin afectați.

În plus, Savills EME Investor Sentiment Survey Autumn 2022 arată că doar 29% dintre investitori și-ar crește în următoarele 12 luni expunerea față de spațiile flexibile de lucru.

CITEȘTE ȘI: Nod makerspace transformă biblioteca în spațiu de coworking gratuit

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...