Peste 1,7 milioane de taxe și impozite, plătite prin stațiile SelfPay în 2021

Peste 1,7 milioane de taxe către stat au fost achitate în primele 9 luni ale acestui an prin rețeaua de stații SelfPay.

Valoarea totală a taxelor plătite astfel în primele trei trimestre a fost de 228.901.659,63 lei.

Peste 44% din taxele colectate de stat prin parteneriatul cu SelfPay sunt pentru eliberarea permiselor de conducere și a certificatelor de înmatriculare.

Urmează, ca pondere în numărul total al tranzacțiilor, taxa de pașaport – peste 35% – și diverse taxe și impozite locale precum cele pe clădiri, pe terenuri, pe mijloace de transport, etc., care însumează 20% din total.

Numărul plăților către instituțiile de stat a crescut față de primele 9 luni ale anului 2020 de 7 ori. Și valoarea sumelor procesate din aceste plăți este de 5 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă din 2020.

În primele trei trimestre ale anului una din zece plăți realizate prin stațiile de plată SelfPay a reprezentat achitarea unei taxe sau a unui impozit.

În aceeași perioadă a anului precedent, doar o plată la fiecare 47 realizate prin SelfPay reprezenta o taxă achitată către stat.

Profilul celui care își achită taxele prin SelfPay

Cei mai mulți dintre românii care își plătesc taxele și impozitele la SelfPay sunt bărbați (peste 55%), cu vârste cuprinse între 35 și 44 de ani (21%).

Aceștia sunt persoane ocupate, salariații reprezentând o pondere de 30% din total, iar un sfert din total au cel puțin studii medii (24%), iar peste 30%, studii superioare.

- publicitate -