All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

luni | 19 octombrie | 2020

Peste 14.000 de joburi noi au fost postate în ultimele săptămâni pe eJobs

Mai mult de 14.000 de joburi noi au apărut pe piața muncii doar în prima jumătate a lunii septembrie, numărul fiind în creștere nu doar față de fiecare lună din ultima jumătate de an, ci și în comparație cu ianuarie, februarie și martie.

De asemenea, nivelul este aproape egal cu cel din septembrie 2019, atunci când companiile se luptau pentru atragerea candidaților.

„Luna septembrie și, în general, lunile de toamnă sunt, în mod tradițional, cele mai efervescente, în termeni de recrutare. Ne așteptam, deci, să observăm o creștere în numărul de joburi, însă nu atât de mare”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Cele mai multe locuri de muncă, în vânzări

Cele mai multe joburi postate în luna septembrie au fost în Vânzări (peste 4.000 de noi locuri de muncă), următoarele cele mai active domenii fiind Transport / Distribuție și Administrativ / Logistică.

- PUBLICITATE -

Peste 1.600 de poziții noi s-au deschis în sectorul Medicină și aproximativ 1.500 în Call center.

În ceea ce privește orașele în care s-au făcut cele mai multe recrutări, capitala se află pe primul loc, la o distanță apreciabilă de alte orașe mari precum Cluj-Napoca, Brașov, Timișoara, Constanța, Iași sau Sibiu.

Și în ceea ce privește aplicările primele două săptămâni din septembrie se dovedesc a fi cele mai bune din ultimul an, cu 610.000 de aplicări venite din partea celor care vor să se angajeze.

- PUBLICITATE -