Peste 120.000 metri pătrați de noi spații de retail vor fi livrați până la finalul anului

Piața spațiilor de retail a început timid acest an din punct de vedere al activității de dezvoltare, însă până la finalul anului vor fi livrate proiecte noi de circa 120.000 metri pătrați, arată Cushman & Wakefield Echinox.

Un singur proiect a fost finalizat în primul trimestru al anului, cu o suprafață de 5.000 metri pătrați, respectiv Cometex Hunedoara, înregistrându-se astfel cel mai redus nivel trimestrial al livrărilor din primul trimestru al anului 2020.

Luna aprilie a început cu deschiderea Argeș Mall din Pitești (51.000 mp) dezvoltat de Prime Kapital și MAS Real Estate, iar pentru restul anului urmează să fie finalizate noi proiecte la Pitești, Sibiu sau Râmnicu Vâlcea.

Situație similară și în regiune

Primul trimestru a fost sărac în livrări noi în toată Europa Centrală și de Est, unde au fost finalizate proiecte cu o suprafață de până la 150.000 metri pătrați, Polonia și Bulgaria cumulând 73% din acest total.

Proiectele de tip parcuri de retail au fost preferatele dezvoltatorilor în întreaga regiune, inclusiv în România, reprezentând peste 95% din oferta nouă din primul trimestru.

La finalul primului trimestru, aproape un milion de metri pătrați de proiecte de retail erau în diferite faze de construcție la nivel regional, din care în Polonia aproape 400.000 metri pătrați și România peste 250.000 metri pătrați.

CITEȘTE ȘI: McDonald’s deschide un nou restaurant la Pitești, al treilea din oraș

- Publicitate -

Leroy Merlin a investit 2 milioane euro în relocarea magazinului din Electroputere Mall

Leroy Merlin a inaugurat noul magazin din Electroputere Mall Craiova, relocat în același centru comercial, pe o suprafață extinsă...

Al doilea magazin TEDi din Pitești s-a deschis în centrul comercial Supernova

Noul magazin TEDi Supernova Pitești se întinde pe o suprafață de 755 mp și comercializează articole de uz casnic,...