Peste 12% dintre vehiculele înmatriculate în România sunt Non-Euro

În cazul autoturismelor, cea mai însemnată pondere a fost deținută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4 (35,2%).

Vehiculele rutiere înmatriculate în circulație la nivel național la sfârșitul trimestrului III erau în proporție de 56,9% vehicule cu normele de poluare Euro 4, Euro 5 sau Euro 6.

O proporție importantă de 12,1% din totalul vehiculelor înmatriculate au norma de poluare Non-Euro.

Pentru autoturisme, cea mai însemnată pondere a fost deținută de vehicule conforme cu norma europeană Euro 4, respectiv 35,2%.

Pentru autobuze ṣi microbuze cele mai multe vehicule, respectiv 25,7% au fost clasificate în norma Euro 3, iar pentru mopede ṣi motociclete, 30% au fost clasificate Non-Euro.

Vehiculele conforme cu norma europeană Euro 3 au predominat pentru categoria autocamioane în proporṭie de 30,3%.

Interesant este că cele conforme cu norma Euro 6 au fost preponderente pentru categoria autotractoare în proporṭie de 33,1%.

Pentru categoria vehicule rutiere pentru scopuri speciale cele mai multe vehicule, respectiv 26,4% au fost clasificate în norma Non-Euro.

- Publicitate -

Ultimele

Apartamentele cu două camere au fost cele mai căutate în acest an în București

În București, cele mai căutate apartamente pentru închiriere și vânzare, în perioada ianuarie-octombrie 2023, au fost apartamentele cu două...