Peste 100.000 de joburi au fost scoase la bătaie în iunie-august 2021

Vara aceasta a doborât toate recordurile din ultimii trei ani în ceea ce privește numărul de joburi disponibile pe piața muncii, arată eJobs.

Angajatorii au scos la bătaie cu 16% mai multe locuri de muncă față de vara lui 2019 și cu 38% mai multe față de perioada similară a anului trecut.

Deși a fost o a doua vară atipică în condițiile pandemiei, acest sezon a fost mai activ chiar și decât sezonul estival din 2019.

București se menține în topul orașelor cu cele mai multe locuri de muncă: circa 42.600 de joburi fiind disponibile doar în capitală.

În același timp, Cluj, Timișoara și Brașov au totalizat peste 43.000 de joburi disponibile, oferta de muncă din cele trei orașe depășind-o pe cea din București.

Domeniile pentru care s-au căutat cei mai mulți angajați au fost Vânzări, Prestări servicii, Industria alimentară, Transport/Logistică, Call-center/BPO și Producție.

Și oferta de joburi pentru străinătate este una ridicată – 12,4% din numărul total de joburi disponibile sunt în țări din afara României.

Cu toate acestea, candidații nu se înghesuie să aplice, doar 1% din totalul aplicărilor în perioada iunie-august fiind pentru joburi din străinătate.

În ceea ce privește numărul de aplicări, acesta a depășit 3.100.000, în creștere cu peste 30% față de perioada similară a anului 2019.

În continuare, cei mai activi candidați sunt cei din categoria de vârstă 25-35 de ani, urmați de cei cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani.

- Publicitate -

Extreme weather sends breakfast food prices soaring by 55% in a year

The cost of commodities that make up a typical breakfast has soared 55% in a single year, led by...

Prețurile alimentelor pentru micul dejun au crescut cu 55% într-un singur an

Costul produselor de bază care alcătuiesc un mic dejun tipic s-a majorat cu 55% într-un singur an, în urma...