Peste 10.000 de vehicule electrice au fost înmatriculate în România anul acesta

În 2020 au fost înmatriculate circa 3.130 vehicule electrice, iar anul trecut s-a depășit pragul de 6.800 unități

Conform datelor centralizate de LEKTRI.CO, pe parcursul anului 2022 au fost înmatriculate în România aproximativ 10.140 vehicule electrice, mai mult decât în ultimii doi ani cumulat.

Per total, parcul de vehicule electrice din România a trecut de 23.000 de unități, numai în luna noiembrie fiind înmatriculate 915 vehicule electrice (dintre care 12 vehicule comerciale LCV).

Dacia Spring se menține, în continuare, în topul preferințelor românilor, înregistrând 459 de unități înmatriculate doar în noiembrie, aproape jumătate din total. Pe locul al doilea în această lună revine VW E-UP, cu 59 de înmatriculări, urmat de Renault Megane E-TECH, cu 31 de unități înmatriculate.

Segmentul high-end (unde sunt luate în considerare modele ale mărcilor Audi, BMW, Mercedes – Benz și Porche) a înregistrat 77 de noi înmatriculări.

În topul general al parcului de vehicule electrice, Dacia Spring își păstrează prima poziție cu circa 35% din total (8.092 unități), iar Renault ZOE, cu 9,2% (2.123 unități), ocupă locul secund. VW E-UP a urcat pe locul al treila, cu un procentaj de 5,5% (1.265 unități).

Raportat la infrastructura de încărcare, dacă luăm în considerare doar încărcătoarele publice, fără restricții, cele mai utilizate sunt cele AC Type 2 și cele de tip fast-charger CCS/CHAdeMO. Potrivit portalului Plugshare, luna trecută a fost instalat punctul de încărcare cu numărul 3.000 din țară.

CITEȘTE ȘI: Românii vor șă își dea rablele pe mașini hibrid și electrice

- Publicitate -

Ultimele

Cum motivezi angajații în 2023 – 4 strategii care funcționează cu succes

În cadrul unui loc de muncă, motivația angajaților este un factor important, care nu trebuie neglijat, pentru că aceasta...