Peste 1.500 de tineri din România vor putea călători gratuit cu trenul în Europa

S-a lansat cea de-a doua rundă DiscoverEU din 2023! Peste 1.500 de tineri din România vor avea oportunitatea să exploreze gratuit Europa călătorind cu trenul.

La această nouă rundă, tinerii din România pot aplica pentru unul din cele 1.508 de permise de călătorie alocate la nivel național. La nivel european sunt disponibile 36.000 de permise.

Pentru a intra în posesia unui permis gratuit de călătorie, tinerii trebuie să completeze formularul de înscriere, să răspundă la un quiz despre Uniunea Europeană și la o întrebare care va facilita departajarea celor înscriși.

Câștigătorii vor putea călători în Europa individual sau în grup de 5 membri, timp de până la 30 de zile. Tinerii selectați vor beneficia și de un card cu peste 40.000 de reduceri la transport public, cultură, cazare, mâncare, sport și alte servicii disponibile în țările eligibile.

Inițiativa DiscoverEU a fost lansată în 2018 și a fost inclusă, ulterior, în programul Erasmus+. De atunci, mai mult de 1 milion de tineri au aplicat pentru cele 248.000 de permise de călătorie disponibile.

CITEȘTE ȘI: Piața auto europeană a scăzut cu 25,5% în primul trimestru al anului

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...