Perla Harghitei a bugetat 25 milioane de lei pentru investiții în tehnologie

Perla Harghitei a bugetat 25 milioane de lei pentru investiții în tehnologie anul acesta. Cele mai importante proiecte vizează sustenabilitatea procesului de producție, prin creșterea eficienței liniilor de îmbuteliere a apei minerale.

Astfel, digitalizarea fabricii din Sâncrăieni permite reducerea la maximum a pierderilor și utilizarea exclusivă a echipamentelor de ultimă generație pentru îmbutelierea apei.

Alte 10 milioane de lei sunt destinate extinderii clădirii administrative, cu un spațiu nou de circa 1.500 metri pătrați, care va fi construit în următorii doi ani.

Unitatea de producție din Sâncrăieni dispune de patru linii de îmbuteliere pentru PET, cu capacitate totală de 50.000 de flacoane pe oră și o linie pentru sticlă, cu capacitate de îmbuteliere de 14.000 de bucăți pe oră.

De asemenea, este disponibil un spatiu de depozitare de peste 12.000 de paleți și posibilitate de încărcare a peste 100 camioane pe zi. 

Anul trecut, Perla Harghitei a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei și profit de 14 milioane de lei, în condițiile în care piața apelor minerale a rămas pe tendință de creștere ușoară în 2022.

Cel mai recent studiu al companiei arată că o persoană consumă, în România, peste 112 litri de apă îmbuteliată pe an. Țara noastră are peste 2.000 de surse de ape minerale naturale, respectiv o resursă de apă îmbuteliabilă de peste trei miliarde de litri pe an.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Borsec, Govora şi Voineasa, reabilitate de Autoritatea Naţională pentru Turism

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...