Multe dintre companii, indiferent de mărimea acestora, traversează în această perioadă o perioadă dificilă. Măsurile luate de autorități în încercarea de a depăși criza sanitară pe care o parcurgem au afectat multe dintre organizații.
În special business-urile din domenii precum HoReCa, turismul, evenimentele, s-au văzut nevoite să își restrângă activitatea în această perioadă. Efectul este deseori unul de domino – într-o primă fază sunt afectate o serie de companii, apoi urmează diverse alte domenii, adiacente. Partenerii și furnizorii companiilor cu probleme întâmpină la rândul lor dificultăți.
Dacă deții un business, e mai important ca niciodată să pui la punct un sistem de monitorizare sistematică a firmelor partenere. Interesează-te constant de indicatorii de performanță financiară, dar și de situațiile financiare anuale sau datoriile firmelor partenere. Eventualele vulnerabilități ale acestora ți-ar putea afecta business-ul, mai ales în perioada de incertitudine economică pe care o traversăm.
De ce date despre firme ai nevoie pentru a analiza performanța lor financiară
Dacă vorbim despre evaluarea performanțelor financiare a unei firme partenere, poți porni analiza ta de la situațiile financiare anuale ale acesteia.
Date financiare de interes pentru tine vor fi și bilanțul contabil și contul de profit și pierdere. Calculează apoi principalii indicatori financiari ai companiei respective, pentru a înțelege care este capacitatea sa de a-și plăti furnizorii la timp, prin gestionarea eficientă a capitalului de lucru. Interesează-te și de evoluția cifrei de afaceri a companiei partenere, dar și de datoriile pe care aceasta le are la ANAF.
Având toate aceste date financiare ale firmei de interes pentru tine, vei înțelege mai bine dacă întâmpină dificultăți ce ți-ar putea afecta afacerea. Riscul de insolvență este cel mai mare dintre ele, dar și o încetinire a dezvoltării te-ar putea determina să fii mai prudent în relația cu firma respectivă.
Ai nevoie de mult timp și resurse pentru a aduna la un loc toate aceste date financiare – mai ales dacă vorbim despre mai multe companii partenere. Timp și resurse de care ai atât de multă nevoie pentru a-ți dezvolta propria afacere, mai ales în perioade ca aceasta.
O variantă prin care verifici rapid și simplu informații despre firmele de care ești interesat este prin intermediul rapoartelor oferite de o platformă specializată în informații despre firme.
InfoQuick, platforma care te ajută să afli rapid și simplu informațiile despre firme de care ai nevoie pentru analiza ta
Rapoartele InfoQuick au fost gândite special pentru a integra datele esențiale referitoare la indicatorii financiari ai companiilor.Acestea te vor ajuta să evaluezi performanța unei companii raportat la sectorul din care aceasta face parte. Iar dacă dorești să consulți date financiare extinse ale unei firme, așa cum sunt Bilanțul contabil sau Contul de profit și de pierdere, le vei avea de asemenea la dispoziție prin intermediul acestor rapoarte.
Cu ajutorul datelor oferite de rapoartele InfoQuick vei putea evalua capacitatea unei organizații de a plati furnizorii la timp, dar și riscul ca firma respectivă să intre în insolvență și îi vei putea aprecia situația financiară.
Vei putea lua, în acest fel, decizii informate, bazate pe o analiză a datelor despre firme pe care le vei avea la dispoziție. Totul în baza unor rapoarte detaliate, într-un format prietenos, pe care le obții rapid, economisind timp și resurse. Poți accesa chiar acum un raport SMART, gratuit, în legătură cu o firmă de interes pentru tine. Tot ce trebuie să faci este să îți creezi un cont pe site-ul InfoQuick.ro.
MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |